1. Hem
  2.  | 
  3. Stories
  4.  | 
  5. Rektangulär studsmatta

Rektangulär studsmatta

Rektangulär studsmatta Maxa din hoppning med en rektangulär studsmatta

Funderar du på en rektangulär studsmatta? Kul! I så fall kan du se fram emot en grym hoppupplevelse med de bästa förutsättningarna för att ta din hoppning till nästa nivå! Det finns dock en del saker att tänka på inför ditt val av rektangulär trampolin.

 

I den här artikeln lyfter vi ett antal punkter att fundera kring.
 

Här hittar du våra studsmattor.

1. Satsa på premiumkvalitet - det lönar sig!

De senaste åren har antalet rektangulära studsmattor ökat kraftigt på marknaden. Trampolinparker med rektangulära studsmattor samt kopplingen till professionella sport- och prestandatrampoliner gör att fler kikar på de rektangulära modellerna när de vill fortsätta utveckla sin hoppning hemma.

Om målet är att få en bra hoppupplevelse är det viktigt att tänka på att satsa på en studsmatta av premiumkvalitet, med en robust ram och optimerade dimensioner. Den fyrkantiga formen optimerar för riktigt bra hoppegenskaper men utsätter samtidigt ramen för enorma krafter, vilket exempelvis en rund studsmatta hanterar genom sin runda form och enklare gör dem stabila. En rektangulär studsmatta som inte är av hög kvalitet blir lätt instabil, då de raka rören på långsidan vill flexa innåt vilket ger en tung och långsam studs och dessutom gör att studsmattan gnisslar och låter illa.

Därför är det värt att betala för en rikitgt kraftig och stabil ram, vilket du hittar på samtliga våra rektangulära studsmattor.

 


2. Viktigt med optimerad storlek & dimensioner - om du vill hoppa högt

Vi har lagt tusentals timmar på att utveckla våra rektangulära studsmattor. En av de viktigaste delarna i arbetet är att hitta rätt storlek på ramen och hoppytan tillsammans med dimensionerna i ramens rör så att ramen blir stum och inte flexar. Därför kan du med stor säkerhet hitta billigare rektangulära studsmattor med bredare och större hoppyta än på våra modeller, men där kan du inte förvänta dig alls samma prestanda från ramen. Så om studsmattan ska användas för gymnastik eller tricks och volter med målet är att få riktigt bra svikt, så är inte den största hoppytan det bästa valet, utan det är istället konstruktion och dimensionerna som behöver vara rätt optimerade.


3. Rätt fjädrar – nyckeln till bra studs!

Vi har arbetat tillsammans med professionella atleter inom både freeski, wakeboard och trampolin som i upprepade workshops testat och utvecklat våra fjädrar, vilket följts upp med ytterligare utvärdering, testning och utvärdering igen. Ett initierat och djupgående forskningarbete som resulterat i att vi med stolthet och säkerhet kan säga att vi tillhandahåller trampolinprestanda genom våra fjädrar i absoluta världsklass! På våra mest exklusiva modeller, Athlete och Performer tillverkas fjädrarna i Sverige.

 

 

 


FAQ

FAQ

Köpa studsmatta? Här är vår guide.

Oval studsmatta

Oval studsmatta

Tre anledningar till att köpa en oval studsmatta

Re-Use Re-Invent Re-Market

Re-Use Re-Invent Re-Market

Design- och hållbarhetsprojekt tillsammans med Högskolan i Gävle

Att gräva ner sin studsmatta

Att gräva ner sin studsmatta

Ett diskret sätt att tillmötesgå hela familjens behov

North <3 Stadium Sports Camp

North <3 Stadium Sports Camp

North Trampoline som stolt sponsor av SSC

Rörelse och lek - en riktig life saver

Rörelse och lek - en riktig life saver

60 minuter rörelse räddar liv

Spring i benen är bra för alla knoppar

Spring i benen är bra för alla knoppar

Rörelse – nyckeln till välmående

Trick tutorial med Emil Granbom

Trick tutorial med Emil Granbom

From tramp to snow

X

Cookie-inställningar