Kundtjänst  | 
  1. Produkter

Produkter

FAQ

Varför ska jag satsa på en premiumtrampolin i stället för en billigare?

Varför ska jag satsa på en premiumtrampolin i stället för en billigare?

Vi vill att du ska kunna känna dig trygg med att du har en säker och snygg studsmatta idag, imorgon och även i framtiden.

När vi utvecklar våra produkter gör vi det med kvalitet, prestanda och säkerhet i fokus. Ramen är kraftig och stabil, våra kantskydd och skyddsnät är slittåliga och robusta och fjädrarna är noga utprovade och anpassade till studsmattans storlek och form. Trampolinens ben är pulverlackerade vilket ger ett extra bra rostskydd.

Självklart är våra studsmattor CE-märkta och vi uppfyller alla lagkrav som ställs. Dessutom testar vi våra studsmattor hos certifierade testinstitut och säkerhetsställer att alla delar håller högsta kvalitet.

Under Om North kan du läsa mer om hur vi arbetar med våra produkter och även höra varför norska X-gamesmedaljörem Tiril Sjåstad Christiansen hoppar på våra produkter.


Vilken storlek bör jag välja?

 Vilken storlek bör jag välja?

Hoppytans storlekar hittar du under FAKTA på varje modell. Vi rekommenderar att köpa en så stor studsmatta som man har utrymme för. Trots att vi rekommenderar en hoppare åt gången så vet vi att så ofta inte är fallet. Större studsmattor är säkrare då det finns mer yta att röra sig på och det är mindre risk att man krockar ihop.
 
Om studsmattan ska användas för trix och träning så är det också en fördel med en så stor modell som möjligt.
 
Studsen skiljer sig något åt på en stor och liten studsmatta, på en liten studsmatta blir studsen något "snabbare" då det är kortare avstånd ut till fjädrarna medan studsen blir något "segare" på en större modell.
 
Med det sagt så är både storlek och form en fråga om vad som passar in i trädgården och vad för behov det finns i familjen.


Hur är storleken på studsmattorna angivna?

Hur är storleken på studsmattorna angivna? 

Måtten som anges är ramens yttermått.


Var hittar jag exakta mått på trampolinen?

Var hittar jag exakta mått på trampolinen? 

Under faktafliken på varje produkt hittar du mer information om storleker och mått.


Vilken form på studsmattan ska jag satsa på?

Vilken form på studsmattan ska jag satsa på?

Det finns lite olika aspekter att väga in i valet av studsmattans form.


Rund studsmatta
Den runda studsmattan är en riktig klassiker. Fördelen med en rund modell är att du får en stor hoppyta och hopparen dras hela tiden mot trampolinens mitt, vilket gör att oerfarna hoppare inte behöver bekymra sig för att studsa snett.


Oval studsmatta
Har du ont om plats i trädgården kan en oval studsmatta vara ett bra alternativ då den enklare kan placeras i exempelvis ett hörn av trädgården. Den ovala formen medför också riktigt bra hoppegenskaper.
Gillar barnen att leka med bollar på studsmattan är en oval modell också rolig, då den kan fungera som en spelplan för exempelvis fotboll. En oval studsmatta kan också vara att föredra om hopparen vill göra tricks och volter då hoppytan är lång och det finns gott om plats för exempelvis handvolter eller kombinationstrick.

Rektangulär studsmatta
Spana in vår fantastiska North Performer Revolution - högre hopp, stadigare ram och mjukare landning. Vi har revolutionerat studsen!

Vi har också utökat Explorer familjen med en rektangulär studsmatta, perfekt för den som vill ha riktigt bra studs till ett attraktivt pris.


North Athlete är en proffsmodell med fantastisk prestanda som riktar sig till erfarna hoppare, elitidrottare och extremsportare. Den har inget skyddsnät och är dessutom högre än våra andra modeller och lämpar sig därför inte för mindre barn.


Behöver jag skyddsnät?

Behöver jag skyddsnät?

De vanligaste skadorna på en studsmatta är relaterade till, eller bristen på, skyddsnät. Skyddsnätet förhindrar hopparen att trilla av studsmattan. Vår erfarenhet är att mindre barn tycker det är lika roligt att springa och leka som att hoppa och då blir skyddsnätet extra viktigt.

Skyddsnätet utökar möjligheterna för vad man kan göra på en studsmatta. Populärt är exempelvis att ha bollar med i hoppandet. Leken blir mycket enklare om man har ett skyddsnät monterat som håller bollarna kvar på studsmattan.

 

Det finns också regler som gör att vi inte får sälja studsmattor utan skyddsnät.


Hur gör man bäst rent kantskyddet?

Hur gör man bäst rent kantskyddet?

Om kantskyddet blir smutsigt kan man rengöra med en trasa, såpa och ljummet vatten.


Kan studsmattan stå kvar ute hela vintern?

Kan studsmattan stå kvar ute hela vintern?

Vad det gäller vinterförvaring så brukar vi rekommendera att ta in säkerhetsnätet, kantskyddet, fjädrarna och hoppduken och se till att delarna är torra, för att undvika mögel, innan de läggs undan. Delarna bör förvaras på en torr plats där inte skadedjur kan komma åt dem.
 
Många lämnar kvar ramen ute hela vintern utan problem. För ökad hållbarhet av studsmattan rekommenderar vi dock att ta in även denna och förvara den inomhus under vinterhalvåret. Om du bor nära havet bör du ta in hela studsmattan då havsluften ökar slitaget och risken för rostangrepp.
 
Om du inte vill ta bort fjädrarna och hoppduken, bör du vara medveten om att eventuell snö som lägger sig på hoppduken kan vara mycket tung. Då riskera fjädrarna att bli uttöjda, vilket kan göra att de tappar mycket av spänsten till nästa säsong. Om du ändå väljer att ha kvar hoppduken ute så försök att sopa bort snön med jämna mellanrum för att undvika att fjädrarna töjs ut.


Vad är skillanden mellan Pioneer och Explorer?

Vad är skillanden mellan Pioneer och Explorer?

North Pioneer och North Explorer finns båda i olika former och storlekar. Dem är olika studsmattor när det gäller konstruktion, monteringslösningar, studs och material. Oavsett vilken du väljer, är båda säkra och högkvalitativa studsmattor.
 
North Pioneer är en bra studsmatta som vi rekommenderar för familjer med små barn som ska köpa studsmatta för första gången eftersom den är speciellt utformad till lek och hoppning. När det gäller studs är den väldigt mjuk, så är det även bra för de yngsta. Skyddsnätet är monterat på insidan av kantskyddet så att barnen inte har tillgång till fjädrar eller kantskyddet på studsmattan. Detta innebär att monteringen är lite mer avancerat än på Explorer, men monteringsvideon hjälper till så att du lyckas.
 
North Explorer kan passa alla åldersgrupper eftersom den har justerbar studs. Den är även utformad för lite mer avancerad användning som träning, akrobatik, tricks och liknande för ungdomar och vuxna. North Explorer är mer kraftfull och robust i konstruktion, och kantskydd och skyddsnät har unika säkerhetslösningar som också gör det möjligt att anpassa studs efter dina egna behov. North Explorer är också mer användarvänlig när det gäller monteringslösningar.


Vad är skillnaden mellan Explorer rektangulär och Performer Revolution?

Vad är skillnaden mellan Explorer rektangulär och Performer Revolution?

Båda studsmatter har en rektangulär form och är gjorda för den atletiska hopparen.
 
Performer Revolution ger derimot högre hopp och mjukare landning, samt har en stadigare ram.
 
Performer Revolutions studs är optimerad för avancerade hoppare, och fjädrana är unika och gjorda i Sverige.
 
Studsmattans hoppduk fungerar som en pump där hopparens kraft flyttar luften upp och ner.
 
Hoppduken är vävd med störra hål än på traditionella studsmattor för att lättare kunna röra sig genom luften, villket sparar energi för att du ska kunna hoppa längre. 


Hur lång tid tar det att montera studsmattan?

Hur lång tid tar det att montera studsmattan?

Det beror lite på vilken modell du köper, men räkna med ca. 2 - 4 timmars montering om ni är två personer och följer instruktionerna. Det går snabbare att montera ned trampolinen till hösten och montering nummer två nästkommande vår brukar gå snabbare, när man gjort det en gång tidigare. På vår Youtube-kanal finns monteringsfilmer för de flesta av våra modeller, du hittar filmerna även här på respektive produktsida.

Vill du ha hjälp med monteringen och bor i Stockholm eller Göteborg kan du beställa detta genom oss. Läs här för mer information.

X

Cookie-inställningar