Snabb leverans Hållbarhet 30 dagars öppet köp

Stories / Oval studsmatta
TEXT_STORIES  >  Oval studsmatta

Oval studsmatta

3 anledningar till att köpa en oval studsmatta

Den första studsmatta vi utvecklade var oval, North Explorer 510, vilken blev en stor försäljningssuccé och redan året efter kom den i fler storlekar.


Året var 2012 och mycket har hänt sedan dess. Då var ovala studsmattor fortfarande relativt ovanliga men idag är det en etablerad och extremt populär studsmatta. Det finns flera anledningar till att titta närmare på en oval trampolin.


I den här artikeln lyfter vi tre anledningar till att välja en oval studsmatta. Här hittar du våra ovala studsmattor:

Studsmatta med avlång hoppyta för gymnastik, tricks och lek

Den mest uppenbara skillnaden mot en rund studsmatta är ju formen. En avlång studsmatta ger goda möjligheter för exempelvis gymnaster som vill göra handvolter och önskar en lång yta att röra sig på. 

Förr eller senare hamnar fotbollen på studsmattan och då blir den ovala hoppytan en kul yta att spela fotboll på. 
 

Lätt att placera & mindre 

Den ovala formen gör att en oval studsmatta är lättare att placera i trädgårdar med begränsat utrymme. Kanske du också funderar en del kring om studsmattan ska ta för mycket uppmärksamhet, rent estetiskt, i din trädgård. En oval studsmatta upplevs ofta smidigare genom sin avlånga form. 
 

Bra hoppegenskaper

Vi har jobbat hårt med att hitta den perfekta balansen mellan ramens storlek och fjädrarnas förspänning vilket resulterat i mycket goda hopp-egenskaper på våra ovala modeller. Våra två studsmattor, Adventurer och Explorer har lite olika karaktär. Vill du ha en mjukare studs bör du kika på Adventuer, vill du ha möjligheten att själva justera studsens mjuk bör du välja Explorer där det ingår fjäderförlängare för att själv kunna justera studsen.

Den ovala formen skapar också två zoner på hoppytan, så om det skulle vara fler än en hoppare uppe på studsmattan så hoppar man relativt ostört av varandra när man befinner sig i varsin ände av hoppytan. Detta minskar krockrisken.

 

Här under följer ett par recensioner från våra kunder som köpt oval studsmatta:

 

 

 

”En väldigt bra hoppkänsla där den avlånga ytan gör det möjligt att utföra tricks.  Snygg och exklusiv känsla där den eliptiska formen gjorde att den passade in perfekt hos oss.”

Karl R
2019-10-06

 

”Jag tycker den är jättebra för att den har bra studs och med bra studs kan man göra bra volter. Det är också bra för den är så lång.”  / Alva 9år

Mats L
2019-10-03