1. Hem
  2.  | 
  3. Stories
  4.  | 
  5. North <3 Stadium Sports Camp

North <3 Stadium Sports Camp

North <3 Stadium Sports Camp North Trampoline som stolt sponsor av SSC

Ett nära samarbete med lokala idrottsföreningar ligger bakom succén som är sport- och upplevelselägret Stadium Sports Camp.
Med en aldrig sinande vilja att arrangera Sveriges största sport- och upplevelseläger är general manager Johan Zahn på ständig jakt efter att bredda utbudet. Inte minst för att passa det lokala föreningslivet.

- Vi jagar egentligen inte efter nya sporter bara för sakens skull. Samtidigt finns det ju samhällstrender vi behöver anpassa oss till och vill vara nyfikna på. I några fall är vi nästan ensamma om att erbjuda ett läger inom en viss sport vilket såklart är jättekul.

 

 

Stadium Sports Camp grundades 1995 och har sedan dess aktiverat över 100 000 barn. Vad som började som en ekonomisk förening är idag ett eget aktiebolag med särskild vinstutdelningsbegränsning. Det innebär att en eventuell vinst stannar inom företaget. SSC värnar om, och är helt beroende av, det lokala föreningslivet och skänker därför en stor del av överskottet till de föreningar som är med och driver lägret.

 

Målgruppen är barn och unga i åldrarna 11-14 (15-åringar välkomnas den sista lägerveckan). Den höga återanmälningsgraden vittnar om stort engagemang från både deltagare och lokala idrottsföreningar.

 

- Stadium Sports Camp har en återanmälningsgrad på 54 procent. Det betyder alltså att varannan deltagare kommer tillbaka, vilket såklart är otroligt roligt. Vår utmaning ligger i att berätta om SSC för de som inte redan varit här, säger Johan Zahn, huvudansvarig på Stadium Sports Camp.

 

 

Något för alla
SSC arrangeras sedan flera år i både Norrköping och Halmstad och hade i år 7200 besökare spridda på båda orterna.

 

Under veckan tränar man i snitt två pass om dagen, men enligt Johan Zahn handlar SSC om mycket mer.
- Stadium Sports Camp handlar om upplevelser. I upplevelserna hittar vi sedan gemenskap, utmaningar och framförallt kompisar – gamla som nya.

 

Nya vänskaper blomstrar med fördel på Activity Town – lägrets fritidsgård. För SSC och Johan Zahn är det viktigt att så många deltagare som möjligt uppskattar de olika aktiviteterna på Activity Town.
- Den aktiva och meningsfulla fritiden mellan träningarna är en avgörande del i vårt koncept.

 

Samarbeten med andra företag är en förutsättning för att skapa en attraktiv Activity Park. Studsmattor har varit en återkommande aktivitet och i år hade deltagarna möjlighet att hoppa på studsmattor från North Trampoline.
- Jag ser North Trampoline som en supernaturlig partner till oss. Just studsmattor har vi haft som populär aktivitet i flera år och då känns det såklart extra kul när det är en seriös partner vi kan aktivera våra deltagare tillsammans med, säger Johan Zahn.

 

LÄS MER: Studsmattor från North Trampoline

 

Camilla Bröyn, Sales & Partnership Manager på North Trampoline, ligger bakom samarbetet med SSC. Precis som Johan Zahn tycker hon att samarbetet med SSC känns naturligt.
- Studsmattor från North Trampoline är dels ett roligt sätt att koppla av men också ett bra redskap för att stötta upp den befintliga träningen. SSC blir därför intressanta för oss av den enkla anledningen att deltagarna i allra högsta grad är i vår målgrupp. Det handlar om barn i rätt målgrupp som redan är aktiva i andra sporter, säger Camilla Bröyn.

 

 

Att röra sig ”the Stadium Way”
För SSC är det viktigt att hitta nya idrottsföreningar och genom dem kunna erbjuda deltagarna möjlighet att testa på något nytt. Traditionellt sätt har lagsporter fått stort fokus men på SSC har även parkour, bowling och cheerleading funnits på schemat. De flesta sporter får plats under SSC-paraplyet, så länge de kan genomföras ”the Stadium Way” - med rörelse i fokus. En devis som rimmar väl med North Trampoline.
- Vi vet att många barn idag är stillasittande och där kan studsmattan fungera som en räddare i nöden. Studsmattan är helt enkelt ett redskap som gör rörelse lättillgänglig och kul, säger Camilla Bröyn.

 

LÄS MER: Rörelse och lek - en riktig life saver

 

Alla och bilder ägs av Stadium Sports Camp.


 


FAQ

FAQ

Köpa studsmatta? Här är vår guide.

Oval studsmatta

Oval studsmatta

Tre anledningar till att köpa en oval studsmatta

Rektangulär studsmatta

Rektangulär studsmatta

Maxa din hoppning med en rektangulär studsmatta

Re-Use Re-Invent Re-Market

Re-Use Re-Invent Re-Market

Design- och hållbarhetsprojekt tillsammans med Högskolan i Gävle

Att gräva ner sin studsmatta

Att gräva ner sin studsmatta

Ett diskret sätt att tillmötesgå hela familjens behov

Rörelse och lek - en riktig life saver

Rörelse och lek - en riktig life saver

60 minuter rörelse räddar liv

Spring i benen är bra för alla knoppar

Spring i benen är bra för alla knoppar

Rörelse – nyckeln till välmående

Trick tutorial med Emil Granbom

Trick tutorial med Emil Granbom

From tramp to snow

X

Cookie-inställningar